söndag 7 april 2013

Nail Art: Reciprocal Gradient

Glad Nail Art Sunday på er! Ja, det stämmer, det är söndag igen och som vanligt bjuder LeLack på extra mycket nail art idag med lite hjälp från oss andra nagellacksbloggare :) Eftersom temat är fritt den här veckan tänker jag visa er en Reciprocal Gradient som jag gjorde i början på veckan med tankar om Autism Awareness Day (som var tisdagen den 2a april) lurandes i bakhuvudet. Så min nail art blev blå.

Några av er har säkert redan sett den eftersom jag visade upp den på Llarowe's Facebooksida i tisdags men jag tycker den är så pass cool att jag vill visa upp den ordentligt. För jag är så sjukt nöjd med hur snygg denna nail art faktiskt blev! 

Inspirationen hittade jag på YouTube hos My Simple Litte Pleasures när jag var inne i en YouTube-loop (ni vet när man börjar men en video på söta kattungar, får upp en länk till en video om lejon, sen så hamnar men i en dokumentär om hur de gjorde Lejonkungen osv.) och hittade en video där Colette visade hur man gjorde denna supersnygga nail art. Så jag var ju tvungen att prova så klart! (Länk till hennes tutorial hittar ni HÄR.)


Jag kan ju säga på en gång att hur snygg den här nail arten än är så tänker jag inte göra en tutorial på den utan ni får klara er med den jag länkade till här ovan. Det blir liksom inte så snyggt att ta bilder på fingrar fulla med tejp med nagellack på. En video är mycket bättre och några videotutorials tror jag inte att jag kommer göra även om man aldrig ska säga aldrig... 

Lacken jag använt är Butler Please och Lilacism från Essie samt nr 35 från Viva la Diva. Jag funderade på om jag skulle använda mig av ett ljusblått lack för mittenpartiet men jag kom fram till att jag ville ha lite mer färg. Och jag gillar att det ser ut som om det är ett ljust lila moln mitt på nageln, det ser liksom lite mystiskt ut. Sjukt nöjd över resultatet är jag som sagt!


Vill ni testa själva att göra en Reciprocal Gradient så förbered er på att det kommer ta tid. Och all städning kommer också att ta massor av tid även om ni använder er av tejp. Nagelbanden blir helt fulla med lack så använd antingen en korrigeringspenna eller en pensel doppad i remover. MEN - det är värt all tid ni lägger ner för det blir så sjukt snyggt!


// Sleepy Elin 


Dagens engelska glosa: reciprocal betyder ömsesidig / inverterad / reciprok
Synonym på engelska: inverse

34 kommentarer:

  1. Åh så snyggt! Undrar om jag skulle ha tålamodet (och hur sur jag skulle bli när det chippade dagen efter? Haha). Jag har inte tagit tag i dagens nail art ännu men någonting ska jag väl komma på. Fast aningen enklare tror jag ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var precis in hos dig och såg ditt bidrag till Nail Art Sunday och jag tycker det var ett smart val - hur snyggt som helst!
      När det gällde den här nail arten så chippade den inte alls trotts att jag hade den i tre dagar. Tror det beror på att man har så himla mycket lack på naglarna så det liksom binder ihop allt. Iofs brukar inte lack chippa på mig heller så...

      Radera
  2. Wow!!
    Riktigt läckert, måste kolla hur det ska göras, inte för att jag kommer göra det själv men ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Jag trodde faktiskt inte att jag skulle försöka mig på det här när jag såg Colettes tutorial men efter att jag fick tänka på det en stund var jag ju tvungen att testa :) Skam den som ger sig!

      Radera
  3. Shit, det där var verkligen dödligt snyggt! Det måste jag pröva någon gång! Snygg färgkombo också, när jag gör gradients är jag ofta lite för feg med färgerna och väljer färger som är för lika varandra. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!
      Jag tycker absolut du ska testa - nån gång när du har lite extra tid att lägga på naglarna :) Jag brukar också vara feg när det gäller vilka färger som passar ihop men den här matchningen är jag riktigt nöjd med.

      Radera
  4. Jag gjorde en reciprocal gradient för några månader sedan och jäklar vad tid det tar. Men snyggt blir det. Det var himla fint med det lila i mitten. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gjorde du? Hm... jag måste ha missat den. Nu måste jag in på din blogg och lura runt lite :)

      Radera
  5. Så galet snyggt Elin! Älskar färgerna du har valt, jättesnyggt!

    SvaraRadera
  6. Åhhh wow,wow woooow så jädras snyygt!!!!!
    Färgerna och utförandet har du lyckats så sjukt bra med,förstår verkligen att du är nöjd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK! <3
      Ja, jag är riktigt nöjd med färgvalet... det lila "molnet" på mitten gör det hela mer mystiskt på något vis :)

      Radera
  7. Alltså, du är en riktigt hejare på nailart! Mycket fint.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!
      Jag försöker verkligen hitta på nya roliga sätt att utmana mig själv hela tiden nu när jag inser vad mycket skoj man kan göra med nail art om man bara vågar testa :)

      Radera
  8. Wow, vad läckert!! Måste provas framöver...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Jag tycker absolut att du ska testa, det blir så snyggt!

      Radera
  9. Beauty By Jenny gjorde en liknande gradient för ett tag sedan, var impad då och jag är impad nu. Sällan jag har den tiden längre för att göra en sån nailart men den är så häftig så kanske att jag skulle ta mig tiden. Superläckert:)

    SvaraRadera
  10. Så himla snyggt! Du har lyckats jätte bra!

    SvaraRadera
  11. Riktigt läckert. Blir så impad av sådana här, iaf i mins ögon, komplicerade manikyrer för är inget jag själv skulle reda ut :-)

    SvaraRadera
  12. Riktigt snyggt och så underbara färger, du är så himla duktig Elin! :-)

    SvaraRadera
  13. Himla snyggt var det :) måste testa!

    SvaraRadera
  14. Åh jag kan bara hålla med dig, sjukt snyggt! Ska genast titta på tutorial och få inspiration. i väntan på att du börjar göra dina egna videotutorials ;)

    SvaraRadera
  15. Åh såååå snyggt! Såg Colettes video för bara några dagar sedan och tycker det är en toppendesign! Men jag tvivlar på att jag har tålamod att göra den själv, så det är tur att man kan få njuta av andras bilder!! /Malin

    SvaraRadera
  16. Jättefint resultat! Du har verkligen tålamod.

    SvaraRadera
  17. Mycket vackert! Jag har också funderat på att göra detta men jag har inte haft tålamod :D

    SvaraRadera
  18. Wow, det här ser så häftigt ut så det är inte sant! Jag har funderat på att göra en sån här typ med dubbel gradient men aldrig vågat mig på :)Det var riktigt läckert och snyggt!

    SvaraRadera
  19. Hur snyggt som helst!!! Det måste testas nån gång men jag tror inte jag får till samma perfektion.

    SvaraRadera
  20. Supersnyggt! Gillar verkligen effekten. Och du fick till gradienten riktigt bra också!

    SvaraRadera
  21. Detta var ju bara sååå häftigt. Tänkte på moln när jag såg bilderna, redan innan jag läste att du också tyckte att det såg ut som det :) Great minds think alike, hahaha.

    Och, jag ÄLSKAR youtube-loopar. Cirka det bästa som finns. Efter nagellack och sisådär hundra andra saker :)

    Att det var Autism Awareness day visste jag inte heller. Det borde uppmärksammas mer!

    SvaraRadera