torsdag 31 januari 2013

Recension: ACO Rich Care Handcream CanolaOil

Finns på apoteken för ca 50 kr
eller på apotea.se för 39 kr
Jag tänkte att jag skulle våga mig på att skriva en liten recension så här på morgonkvisten. Jag har nämligen snart använt upp min Rich Care Hand Cream CanolaOil & Q10 från ACO som var den första handkrämen som jag började hårdtesta. Vid årsskiftet lovade jag ju att jag skulle börja recensera handkrämer eftersom jag fått fem (!) stycken av min syster i julklapp samt redan hade lika många liggandes här och var i lägenheten. Det här är dock inte en av dem jag fick av henne utan ett jag köpt själv på Apoteket.

Beskrivning:
ACO Sense & Care Rich Care Hand Cream är en rik och närande handkräm med naturligt mjukgörande olja av raps och flera fuktbindande ämnen som gör din händer mjuka och lena. Rapsolja är naturligt rik på vitamin E och krämen är berikad med antioxidanten Q10, som skyddar mot fria radikaler. Parfymerad.

Jag tycker faktiskt riktigt mycket om den här handkrämen! Man känner att man blir återfuktad när man smörjer in sig och den har en behaglig lukt som inte stör ens känsliga näsor. Handkrämen har en fetthalt på 21% vilket gör att vissa kan tycka att den känns en aning fet men mina händer älskar den både på dagen men även på natten som en liten kur.

En sak som som dock drar ner betyget lite är att det ibland kan kännas som att man "tvättar bort" handkrämen om man tex tvättar händerna efter ett toalettbesök. Nu har jag inte stött på en endaste handkräm (än) där jag inte känner så men det är också därför som jag nu verkligen har börjat jaga den perfekta handkrämen för mig. 

Innehållsförteckning:
Aqua, Glyceryl Stearate SE, Isopropyl Myristate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Urea, Dimethicone, Canola Oil, PEG-100 Stearate, Ubiquinone, Sodium Citrate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Parfum.

Elins betyg baserat på "känsla": 4/5


// Sleepy Elin

4 kommentarer:

 1. Jag tycker den är den bästa handkräm jag haft, jag tror jag köpte min femte tub igår. Men jag har mycket kvar på den fjärde. Jag älskar känslan att det känns fett på händerna. Men däremot så har jag den endast till natten. Har aldrig varit så mjuk på händerna sedan jag började med den. :-)

  SvaraRadera
 2. Det här är en av mina favorithandkrämer också. Dryg och känns som att den verkligen gör nytta.

  SvaraRadera
 3. Aha, inte testat denna! :D
  Min favorit är Almond, från The Body Shop.

  SvaraRadera
 4. Jag älskar denna också, men jag håller inte med dig, jag tycker det känns som om krämen är kvar efter att man tvättat händerna, vilket stör mig för då vet jag inte om det är krämen eller om jag missat att tvätta bort tvål :)

  SvaraRadera