söndag 13 januari 2013

Liebster Award

Den supertrevliga bloggerskan Gelic gav mig ett Liebster Award under veckan som varit och jag är väl inte sämre än att jag jag tar emot det och svarar på hennes frågor. Egentligen ska man även skicka ett gäng frågor vidare till andra bloggare men just det steget tänker jag faktiskt hoppa över då alla bloggar jag följer redan tagit emot ett Liebster Award.

Jag börjar med 11 st saker om mig som ni kanske inte visste:

1. För ett år sedan så ägde jag max 10 st nagellack. I skrivande stund så äger jag 278 st. Det är helt sinnessjukt eftersom jag köpte merparten av mina lack det sista halvåret.

2. Jag älskar bandet Take That och speciellt sångaren Gary Barlow. Jag var och såg Take That på Wembley i London sommaren 2011 och jag får fortfarande rysningar när jag tänker på den konserten.

3. Min sambo Magnus är min första pojkvän. Han är även den enda personen jag kysst. Vi blev tillsammans den 6e mars 2002 och förlovade oss den 6e mars 2003. I år har vi alltså varit förlovade i 10 år!

4. När det gäller vissa saker är jag fruktansvärt okunnig. Jag är tex urusel på att rabbla länder, var de ligger och hur deras flagga ser ut och jag vet i princip ingenting om Andra Världskriget. Det är bara så att om jag inte är intresserad av ett ämne så fastnar ingen fakta i huvudet på mig - det spelar ingen roll att det är saker "som man bara MÅSTE veta!".

5. Jag älskar att träna men gör det alldeles för sällan pga olika krämpor. Tränar gärna i gymmet eller i grupp eller spelar golf - så länge som mina knän pallar. Jag har världens svagaste knän och borde kolla upp vad som är fel...

6. Mitt "nyårslöfte" i år är att komma på vad jag vill bli när jag blir stor och påbörja vägen dit innan 2013 är över. Antingen jobba med det jag vill jobba med eller börja plugga för att blir det jag vill bli. 

7. Jag har fruktansvärt lätt att somna, gärna på soffan, och det är därifrån mitt nick och bloggnamn kommer. 

8. Jag har konstant dåligt samvete för att jag inte åker och hälsar på släkten tillräckligt ofta. Även mamma och pappa. Men då tänker jag att de kommer inte och hälsar på mig heller så då är det ju jämnt. Det gäller inte mamma och pappa, dem ska jag hälsa på, inte tvärt om. 

9. När jag gick i grundskolan så simtränade jag två gånger i veckan på det lokala badhuset. Jag kan simma bröstsim, crawl och ryggsim samt göra det där coola vändningarna som de gör på tävlingarna på TV. Just därför gillade jag att åka till badhuset med skolan för jag simmade alltid snabbast. även snabbare än killarna. 

10. Under mitt första år på gymnasiet bodde jag på ett elevhem eftersom jag valt att gå på ett gymnasium som inte låg på hemorten. Jag tror faktiskt inte jag tillagade en enda ordentligt middag det året. 

11. Jag gillar inte grönsaker. Jag har bl.a. sagt: "Vitlökskrydda är också en grönsak!" bara för att slippa sallad till middagen. 

Och nu till de 11 st frågor som Gelic ställde till mig:

1. What made you start blogging?
Jag fick ett intresse (nagellack) och tid att utöva det! Innan så jobbade jag på McD som restaurangchef och jag snittade nog runt 220 arbetstimmar i månaden i 1,5 år... Dvs ingen tid till något annat över huvud taget, inte ens min pojkvän.

2. If you where allowed to only use one nail polish color (with all nuances from light to dark) for the rest of your life, which one would you chose and why?

Här vill jag säga blå eftersom jag verkigen gillar blå, men jag väljer grön för det känns som man kan "göra mer" med grön :)

3. What the worst thing you have ever spilled nail polish on?

Vårat matbord? Men det tog jag bort illa kvickt!

4. What the weirdest place you've spilled nail polish on?

Jag lackar bara vid skrivbordet framför datorn (en gång så använda jag matbordet som skrivbord och det gör jag ju inte om..!) så det hamnar aldrig på konstiga ställen. 

5. What was your first polish ever? Color, brand and how did you get it?

Jag vet att jag köpte tre IsaDora-lack i tre olika pastellfärger när jag gick första året på gymnasiet men de lacken har jag inte kvar. Men nu på senare tid så var ett av de lacken som började min samling blåa Austin-tatious Turquoise från OPI. Jag köpte det på Åhléns City här i Sthlm. 
6. How do you store your nail polishes?

7. Where do you paint your nails? (In front of the tv/computer etc)

Vid mitt skrivbord, framför datorn. 

8. Where do you take most of your blog photos? 

Förut tog jag mina bilder under två lampor framför datorn men i julas så fick jag ett ljustält samt dagljuslampor av min sambo så nu tas alla bilder däri. 

9. Do you like matching your nails to your clothes, make up, jewelery or is it always totally random?

Nej, jag matchar inte alls. Men om jag ska göra något speciellt som tex gå på en anställningsintervju eller åka på en kryssning så ser jag till att naglarna passar tillfället. 

10. How many polishes have you got in your collection?

278 st. Helt crazy många!!!

11. Do you have any nail polish amount limit? Or do you think that as long you can afford and you like all your polishes you'll keep them and keep hoarding?

Jag har börjat lugna ner mig när det gäller inköpen och börjar mer och mer gå efter vilka lack jag verkligen vill ha istället för att ha så många som möjligt. Jag har ingen övre gräns för mitt samlande men känner redan nu att jag inte behöver vissa lack för jag redan har ett liknande lack i samlingen. Men det lär väl gå över, haha!

Jösses, det tog tid att svara på alla de frågorna! Men jag hoppas ni tyckte att det var roligt att få veta lite mer om mig och ställ gärna frågor om ni undrar något mer!


// Sleepy Elin

6 kommentarer:

 1. Kul att få läsa om lite annat och lära känna dig bättre :)

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det tar tid att svara på, men sen är det ju kul för oss andra att läsa. ;D Gulligt att du och din kille har varit ihop så länge och att det funkat! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är många år nu. Jag minns knappt hur det var att inte ha en sambo :) Vi borde börja planera vad vi ska göra på vår 10-års-dag...

   Radera
 3. Det var roligt att läsa :D

  SvaraRadera
 4. Kul och imponerande läsning:)

  SvaraRadera