måndag 14 januari 2013

Make Up Academy "Mermaid"

Ett härligt blått glasfleck-lack från MUA
Och vad har ni gjort nu på morgonen då? Själv har jag varit på info-möte på Arbetsförmedlingen... Jag har ju bestämt mig för att börja leta jobb igen så då kan jag lika gärna anmäla mig hos Arbetsförmedlingen också så att jag får tillgång till Alfa-kassan så att jag slipper tömma mitt sparkonto snabbare än vad som egentligen behövs. Det har varit superskönt att vara hemma i tre månader och hinna andas och stressa ner och jag vet att jag är lyckligt lottad som haft den möjligheten. 

Men nog om mina morgonbravader, det är måndag och det ska ju firas med att delta i Mrs Datas Blå Måndag! Jag vet inte vart mitt förnuft tog vägen när Make Up Academy hade sina 35% och 40% reor för jag gick lös bland deras nagellack och även om det här är ett helt ok lack så har jag klickat hem en hel drös med lack som jag inte vet vad jag ska göra med alls. Men det får jag fundera på senare för nu ska ni få kika på Mermaid


Mermaid är ett blått glasfleck-lack som är lite för skirt för min smak. På bilderna är det tre lager men inte helt opakt. Det fjärde lagret hade absolut gjort det opakt men jag stör mig inte på att man kan ana lite VNL i vissa ljus. Ingen mer än jag och min sambo kollar på mina naglar tillräckligt nära för att upptäcka den lilla VNL som fortfarande finns och då kan det sista lagret få vara. 

Det var ok att applicera men jag tyckte lacket kändes en aning tjockt och funderade ärligt på att tunna ut det med Seche Restore men struntade i det till slut. För man vill ju helst inte tunna ut ett skirt lack heller... Färgen kan jag inte klaga på, den är verkligen alert och det är snyggt med den turkosa glasflecksen i. 


Tyvärr så är jag inte alls lika imponerad av Mermaid som jag hoppades att jag skulle vara och jag tänker att det kommer bli ett lack som kommer stå bortglömt på hyllan här hemma tills jag kommer på att jag kan använda det som grund till en nail art. Ett mellan-lack helt enkelt. Men det måste ju finnas såna också, eller hur?

Färg: 3/5
Applicering/formula: 3/5
Elins betyg baserat på "känsla": 3/5  // Sleepy Elin 

15 kommentarer:

 1. Jag dör vad snyggt det var! Det får gärna flytta hem till mig ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner mig snäll idag så det är ditt för portokostnaden eller om vi byter nåt annat lack så slänger jag ner det på köpet :)

   Radera
 2. Svar
  1. Vad kul att du gillar det :) Billigt också! Tror jag betalade £1 :)

   Radera
 3. Väldigt vackert! Synd att formulan lät så besvärlig bara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja :( När jag tänker efter så påminnde formulan mig om Essie "We're In It Togehter" om du testat den? Typ kladdig...

   Radera
 4. Fint, men ja, ett mellanlack är det nog. Det ser inte så unikt ut.

  SvaraRadera
 5. Vilket super fint lack <3 Synd att det var så skirt och tjockt men färgen var super vacker men finns många liknande ersättare! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, om du vet ett par bara rakt upp och ner får du gärna tipsa mig! Jag kan absolut tänka mig att låta ett sånt här lack med bra formula bo hos mig :)

   Radera
 6. Jag tycker det gnistrade riktigt fint. Många mellan-lack gör sig alldeles utmärkt till nailart. :)

  SvaraRadera
 7. Mellanlacken måste ju finnas så man har nått att jämföra med till de finaste lacken! ;) Fast färgen var rätt så fin per ce.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt, utan mellan-lack skulle vi aldrig hitta våra favoriter! :)

   Radera
 8. Njae, inte min kopp av the.

  SvaraRadera
 9. Fint, fast kanske inte superunikt.
  Men allt behöver ju å andra sidan inte vara unikt hela tiden heller ;)

  SvaraRadera