lördag 19 januari 2013

Jämförelse: NYX Girls "Dorothy" och NYX Advanced Salon Formula "Dark Glitter"

Jag har inte gjort någon jämförelse förut på bloggen eftersom jag har inte haft två liknande lack som har varit lika varandra för än nu. Och anledningen till att de här liknar varandra är för att de i grund och botten kommer från samma märke, nämligen NYX. 

Dorothy köpte jag först. Jag hade sett bilder hos Sminkan och Emma på Oopsie Daisies Tyranny och blev helt förälskad och så fick jag veta av en av tjejerna i Facebook-gruppen Lacka - Byt att det fanns ett liknande lack som hette Dorothy gjort av NYX. Så eftersom jag inte kunde få tag i Tyranny så fick det duga med Dorothy. 

Dark Glitter kom till mig eftersom jag sökte Enchanted Forest från NYX och inte fattat att det fanns två olika versioner :) Så först köpte jag den från NYX Girls och blev besviken när det inte var rätt lack och sedan den från NYX Advanced Salon Formula som var den jag letade efter. Och när jag ändå insåg att jag skulle ha två stycken olika Enchanted Forest så tyckte jag det kunde vara roligt att köpa även Dark Glitter. 

Dorothy och Dark Glitter

Formula/applicering Dorothy: Eftersom jag köpte lacket som en kopia av ett annat lack så hade jag inte läst några blogginlägg om det innan. Så jag trodde det var ett svart krämlack/jellylack med medelstora hexagoner och smått glitter i rött. Men när jag skulle måla första lagret insåg jag hur fel jag hade - det var så skirt att det nästan var genomskinligt! På med underkläder alltså! 

Jag la två lager av Dorothy ovanpå för att få jämnt med hexagoner och glitter på naglarna och det var lite pilligt att få dit dem snyggt. Jag avslutade med ett lager SV men om jag skulle haft manikyren mer än ett dygn så skulle jag ha kört på två lager för att få nagellacket helt slätt. 

Formula/applicering Dark Glitter: Så efter att ha testat Dorothy så tänkte jag att basen i Dark Glitter skulle vara svart kräm eller jelly eftersom det så vackert står "Advanced Salon Formula" på flaskan- men nej. Även detta lack var trist nog riktigt skirt det med. Så underkläderna fick målas på även denna gång...

Den här gången behövdes det dock bara ett lager med Dark Glitter för att få hexagoner och glitter att lägga sig snyggt på naglarna. Kanske lite pillande men inte alls lika mycket som med Dorothy. Även här skulle det ha krävts två lager SV för att få naglarna helt släta men jag tog bara ett för bildernas skull. 

Två bilder på NYX Girls Dorothy


Två bilder på NYX Advanced Salon Formula Dark Glitter


Dorothy är verkligen jättefin och jag kunde inte sluta stirra på mina naglar när jag bar lacket trots att jag satt på ett möte och egentligen borde ha kollat på skärmen längst fram i lokalen :) Och det är alltid positivt (å lackets vägnar) när man inte kan sluta blicken från det! 

Jag tyckte om Dark Glitter precis lika mycket som Dorothy men det kanske inte är så konstigt då de är på pricken lika varandra när det gäller utseendet. Kanske att jag gillade Dark Glitter lite lite mer, men jag tror mest det beror på att hexagonerna spridde ut sig snyggare över naglarna. Jag kan dock inte säga om det var ren tur eller om formulan var lättare att jobba med.

Dorothy
Dark Glitter
Och hur ligger priserna på dessa lack då? Jo, mitt Dorothy är köpt på BeautyJoint för $2.25 och Dark Glitter är från cherryculture och kostade mig $3. Ett litet + för Dorothy där alltså även om det bara skiljer ca 5 kr i pris. Men å andra sidan så är ju flaskan till Dark Glitter mycket snyggare så det kanske är hugget som stucket.

Vilken ska ni då köpa? Ja, jag skulle säga så här att båda funkar precis lika bra och det räcker med en av dem. Om du är en person som shoppar på BeautyJoint ofta så skulle jag slå till på Dorothy och om du helst handlar på cherryculture så har du faktiskt alternativet att välja vilken du vill eftersom båda finns den webshoppen. 

En samlingsbild på de två skönheterna samt underklädeslacket :)
Dorothy, Maybelline Colorama Blackout, Dark Glitter

Och här kommer något annat jag inte gjort förut; nämligen gett två lack ett gemensamt betyg. För de är faktiskt så lika att jag tänker göra det. 

Dorothy/Dark Glitter:
Färg: 4/5
Applicering/formula: 4/5

Elins betyg baserat på "känsla": 4/5  // Sleepy Elin

12 kommentarer:

 1. Snygga, ja båda två eftersom de är så lika. Jag gillar verkligen kombon svart med kraftigt glitter på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen riktigt snyggt med rött på svart :)

   Radera
 2. Väldigt snyggt blev det! Båda två var ju väldigt snygga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt tjusiga. Hade aldrig trott att jag skulle tycka om att ha svarta naglar men det är faktiskt så snyggt i vissa lägen!

   Radera
 3. Gillade det här inlägget! Sett dessa skönheter förut men nu är det shoppingdax så nu blir det av! :) har dark glitter en aningens svartare bas eller är det en synvilla? På översta jämförelsebilderna tycks det så. Fast kansk bara är ljuset? Oavsett så köper jag nog från beautyjoint så dorothy blir det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske, kanske kan Dark Glitter ha lite mörkare bas men isf är det så lite att det att det knappt syns samt inte gör någon skillnad när man ändå ska ha underkläder.
   Vad roligt att du gillade inlägget, jag har tydligen levlat lite i mitt bloggande den senaste tiden känns det som, både med det här inlägget och "Förlänga sin manikyr" som båda är lite djupare. I like it! :)

   Radera
 4. De var verkligen lika! Snygga me!
  Satt du på infomöte på AF? ;) För ALLT är roligare än det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, du har rätt, info-möte på AF var det jag var på :)

   Radera
 5. Har Dorothy och gillar det riktigt mycket. Aldrig burit det mer än när jag swatchade upp det men det är för att det finns så många andra vackra lack:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det så :) Det finns så många lack att testa och så lite tid :(

   Radera
 6. Dorothy skulle jag nog välja, men jag tror jag nöjer mig med OPI:s Getting Miss Piggy som förutom att det är lite silver i också är väldigt likt det här.

  SvaraRadera