fredag 25 januari 2013

Nattfotografering, del 2

Igår kväll var jag och sambon och gjorde ett nytt försök med att ta bilder på stjärnhimlen. Och det blev ju ett litet äventyr kan jag ju säga :) Ibland tror jag att vi är två yra hönor...

Iaf så klädde vi på oss så mycket kläder vi bara kunde och knatade ut till Årstafältet för att få så lite ljusföroreningar som möjligt i våra bilder. Det tar ca 15 min att gå och när vi kommer fram ställer vi upp stativet och plockar fram kameran - som saknar grejen som gör att man kan fästa kameran på stativet!!! Vad gör vi? Jo, vi bestämmer oss för att använda remmen på stativväskan för att surra fast kameran. 


Och när vi väl har surrat fast kameran och sätter igång den och ska börja fota så inser vi att vi bara har 33% batteri. Kan det bli bättre?!

Nåja, två bilder blev vi iaf nöjda med. En på månen och en bild på vad vi tror är Jupiter. Jag tycker våra foton blev mycket bättre än förra gången och nu har vi lånat syrrans teleobjektiv så nästa gång kommer det bli ännu bättre!


Månen!
Jupiter?

Klicka på bilderna om ni vill se dem i större format!


// Sleepy Elin


Ps. Vad tycker ni om att jag skriver dessa personliga inlägg ibland? Det var ju snögubbar i december och nu nattfotografering. "Förstör" det nagellacksbloggandet eller är det positivt att få lära känna mig djupare? Ds.

11 kommentarer:

 1. Har då inget emot dina personliga inlägg! :D
  Hihi lite krångel åsido, mysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att mitt personliga svammel också går hem :)

   Radera
 2. Blanda på du, det är bara kul att läsa! Jag gillar verkligen era himlabilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du uppskattar lite personliga inlägg :) Det lär dyka upp fler himla bilder i framtiden har jag på känn för just nu googlar vi efter en adapter till vårt teleobjektiv :)

   Radera
 3. Det är alltid kul med lite personliga inlägg också ;D Så fortsätt med det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra. Inte så jättemånga kanske men något då och då när jag gör något speciellt.

   Radera
 4. Jag tycker det bara är trevligt med lite personliga inlägg emellanåt (men så jag har ju själv en blogg som inte ens är en "lackblog med personliga inlägg" utan en "personlig blogg med lackinlägg".)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs såna bloggar också! Jag tycker du har en bra blandning på din blogg :)

   Radera
 5. Tycker personliga inlägg om vilket ämne som helst gör en blogg 100% bättre! =)
  Vad använde ni för teknik för att fota himlen? Bulb?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teknik? Ojoj... Det är Magnus som är mest insatt.
   Men hög ISO (800 och uppåt) så stor bländare som möjligt och så experimenterar vi med slutartid. Vi börjar på 15 sekunder och går nedåt. Det tar dock ca 10 bilder inna man hittar rätt så de första bilderna blir oftast ganska dåliga :)

   Radera