torsdag 17 januari 2013

Att förlänga sin manikyr

Jag tänkte ge er lite tips om hur ni kan göra för att förlänga er manikyr. Jag förstår ju att alla inte lackar om lika ofta som jag gör utan många av er gärna behåller sin manikyr så länge som möjligt. Man kanske inte har tid att lacka om ofta eller så tycker man inte att det är särskilt kul att hålla på - eller en blandning av båda. Ett som är säkert är iaf att om ni väljer att ha naglarna målade - se då till att manikyren är hel! Det finns inget värre än halv bortskavt nagellack...

Det finns ett par sätt att hålla sin manikyr i bra skick en längre tid och jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av dem. Tyvärr finns det ju inget sätt att förlänga en manikyr utan att faktiskt göra något så lite måste ni faktiskt bjuda till själva ;) Jag tror dock ni kommer inse att det är ganska tidseffektivt att ge sina naglar en touch-up lite då och då istället för att lacka om helt, iaf om ni gillar att hålla er manikyrer hel och snygg. 

Jag brukar använda mig av post-it
och make-up svampar från HM, de
är både prisvärda och bra!
Jag inser också att jag borde skriva lite om hur man ska applicera baslack, nagellack och topplack för bästa hållbarhet men jag får ta det i ett annat inlägg känner jag. Just nu så snackar vi alltså bara om manikyren som du har på naglarna just nu.

Den tristaste (och enklaste) saken ni kan göra är att lägga ett nytt lager topplack varannan dag för att behålla glansen men också förhindra chippning på den fria kanten. Med detta trick så kan ni absolut hålla en snygg, glansig och chippfri manikyr i en vecka minst. Naglarna kan dock kännas lite tjocka mot slutet för den som inte är van så testa gärna den här metoden på ett lack som blir opakt på max två lager.

Och det här är resultatet av min
svampning med Milani Hi-Tech
ovanpå IsaDora Beetle Green.
Om det skulle vara så att ni väljer att pimpa er manikyr med någon av metoderna nedan så kan ni ju självklart även förlänga er "nya" manikyr med att måla på nytt topplack varannan dag då också. Som ni säkert förstår så tycker jag att ni ska investera i ett riktigt bra topplack som torkar hyfsat snabbt och ger massor med glans.

Om ni oftast har problem med att ert lack chippar på den fria kanten så tycker jag att ni ska testa att svampa tipparna med hjälp av en make-up svamp. Börja med att lägga ett klart lack över hela nageln så att ni inte svampar direkt på er oskyddade nagel och låt det torka. (På de naglar som inte har chippat så behöver ni inte göra detta steg.) Sedan så duttar ni ut ett par droppar matchande nagellack på en bit foile eller en post-it som ni sedan doppar er make-up svamp i och sedan duttar ni försiktigt längst ut på nageln. Tänk på att försöka få en jämn övergång från huvudlacket till lacket du valt att lägga på tipparna. Trixet är att dutta längst ut först och sedan jobba sig inåt eftersom du bara vill ha lite lack i svampen för att kunna göra övergången snyggt. Och glöm inte att övning ger färdighet! Så enkelt kan det alltså vara att få en hel manikyr + att den är skitsnygg också!

Här kommer ytterligare några exempel på svampningar som jag visat på bloggen och självklart får ni länkar till inläggen så ni kan titta på fler bilder om ni vill.

Green For Christmas | Smooth Pink | Pom Pom And My Nemesis | Icy Blue Winter

Kändes det för komplicerat? Ja, då kan man använda sig av glitterlack eller en flakie om man vill. Plocka fram ett lack som passar din nuvarande manikyr och måla det helt eller delvis över nageln och avsluta med topplack. Piece of cake eller lätt som en plätt, vilket ni nu föredrar :)

Här till höger så kan ni tex se hur snyggt det blev när jag la ett lager av ett lack med hexagoner i tre olika storlekar ovanpå min redan två dagar gamla manikyr. Jag hade inte testat Enchanted Forest från NYX Girls förut men kände att det var precis rätt lack att använda för att visa er effekten av snyggt glitter.

NYX Girls Enchanted Forest | Nail Art Pink Frenzy | Ciaté Jewel | HM Zoo

Men glitter har många fler skepnader än den! Ta Zoo från HM tex, ett lack med smått holografiskt glitter i. Antingen så tar du ett lager och får en ny härlig manikyr med lite rosa holografiskt glitter på eller så lägger du tre lager och får den täckande. Eller så testar du ett strängglitter som Jewel från Ciaté tex. Lite svårare att applicera men kan bli hur snyggt som helst! Du kan också göra en hel del med lite mer packade glitterlack som tex Pom Pom och Blonde Bombshell från China Glaze. Testa dig fram! Det finns ju mängder av snygga glitter där ute och tyvärr har jag inte ens i närheten av tillräckligt många, men några fick iaf vara med på en samlingbild längre ner i inlägget.

Flakie-lacket Snow-Flakes från
Color Club ovanpå Glitter
Wonderland  
från samma märke.
Jag tänkte också visa er effekten av ett flakie-lack. En flakie består oftast av en skir bas med flakes som ovanpå andra lack ger dem en annan färg. På bilden till höger ser ni tex hur Glitter Wonderland tack vare flaksen i Snow-Flakes skimrar snyggt i en orangeröd nyans. Skimret skiftar också lite i nyans beroende på vad man har för lack under. Ovanpå ett rött lack tex så skimrar Snow-Flakes mer åt det gulorangea hållet (bilder hittar ni här). 

Ja, nu borde ni väl ändå ha lite mer koll på vad ni kan göra för att njuta av er manikyr ett par extra dagar? Det finns säkert massor med fler tips och trix hos er läsare och jag har ju inte ens tagit upp hur viktigt det är med en bra bas och en bra avslutning när man lackar naglarna. Men det tar vi som sagt en annan gång. Det är ju en hel del som ska förberedas för att göra såna här inlägg (ja jösses, jag hade ingen aning vad jag gav mig in på när jag började!) så det inlägget tar vi när det passar helt enkelt. 

Här är samlingsbild där ett par av lacken som jag nämnt i inlägget finns med. Jag har inte hunnit testa alla än eftersom jag oftast bara lägger en vanlig manikyr för att visa er men det får ta den tid det tar. Jag har ju en förkärlek till att svampa diverse gradients med lite glitter på så ni kommer nog få se dem ganska snart :)


Color Club Snow-Flakes, Wet n Wild Party Of Five Glitters, HM Rooftop Party, HM Jo Is In
 The House
, HM Stay Golden, NYX Girls Super Funk, NYX Girls Enchanted Forest, Ciaté Jewel

Här lämnar jag er... Hoppas ni inte dog på vägen av all text utan tyckte det var ett roligt inlägg :) Lite olikt de inlägg jag publicerat förut men när man får inspiration så är det bara att rida på vågen. 

Over and out.


// Sleepy Elin


11 kommentarer:

 1. Jag gillar sådana här inlägg! Och ser fram emot det där topplack/baslack-inlägget ;)

  //Emma Hå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillar det! Ger mig en liten push att göra nästa inlägg också :) Det här skrev jag mellan kl 23-04 natten till idag... Man vet aldrig när inspirationen kommer!

   Radera
 2. Kul inlägg och det går ju att göra så himla mycket för att piffa upp det befintliga lacket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör det absolut! Operation Fler Välvårdade Manikyrer Åt Folket har nu börjat! ;)

   Radera
 3. Superbra inlägg!! Väldigt bra att påminna sig om hur mycket man kan göra för att fräscha till sin manikyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland behöver folk påminnas lite. Har sett för många ovårdade manikyrer på sista tiden :(

   Radera
 4. Vilket kul och informativt inlägg. Väldigt trevligt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du uppskattade det! Det tog som sagt lite tid att skriva ^^ :)

   Radera
 5. Du är så duktig på svampningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Som du ser har jag övat en del ;)

   Radera