tisdag 8 januari 2013

Essie "Nothing Else Metals"

Här kommer ett lack jag dragit mig för att testa trots att det är så fint i flaskan. Nothing Else Metals är ett lack ur kollektionen Mirror Metallics och efter mitt möte med Penny Talk ur samma kollektion var jag fruktansvärt tveksam. Men så fick jag en idé som jag bara var tvungen att testa...

Penny Talk var som sagt riktigt svår att applicera, det led svårt att holosjuka (dvs drog med sig lagret under och lämnade kala fläckar) och var en riktig pina. Så efter att jag här om dagen lackade med Halo-Graphic ovanpå en Aqua Base för första gången och all eventuell holosjuka var som bortblåst så fick jag idéen att testa med Mirror Metallics-lacken ovanpå Aqua Base istället för vanligt baslack - och det funkar!

Äntligen kan vi njuta av lacken ur Mirror Metallics kollektionen - vi behöver bara använda oss av Aqua Base istället för vanligt baslack! (Det vore pinsamt om nån annan kommit på det här redan och jag basonerar ut det som en nyhet, men det är en nyhet för mig iaf!) På bilderna har jag ett lager Aqua Base, två lager Nothing Else Metals och sist ett lager Seche Vite. Lacket blir opakt på ett lager men jag valde att måla två för att få en jämnare yta och lite mer djup. 


Färgen känns lite så där tycker jag, det är en väldigt svag hint av lila (med duokroma skiftningar till rosa?) och jag önskar att den hade lite mer färg i sig. När jag frågade min sambo vad han trodde det var för färg på lacket gissade han på rosa, kräm och champagne... Jag vet inte varför men jag får för mig att det här är ett bra lack att stämpla med, det blir opakt på en gång och har rätt känsla för en stämpel tycker jag. Om jag hade haft nån stämpel hade jag så klart testat det på en gång men det får någon annan göra istället. Någon som känner sig manad att testa min teori?

Jag ber om ursäkt för mina halvtorra nagelband också. De såg inte alls illa ut i verkligheten men uppförstorat och i ljustält ser de... risiga ut :(

Färg: 3/5
Applicering/formula: 4/5

Elins betyg baserat på "känsla": 3/5  


// Sleepy Elin

10 kommentarer:

 1. Helt ok tycker jag, men inget jag skulle köpa.
  Bra tips där! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev helt till mig över att det funkade. Inga håligheter här inte! :)

   Radera
 2. Det handlar om nagelns "släthet". Aqua base gör att nageln får en slät yta för lacket att fästa i. Det är ett jättebra tips om man har lack som är känsliga för nagelns ojämnheter. Man kan använda en polerfil också, som de gör på Laylas hemsida. Jag har tur på så sätt att mina naglar är väldigt släta av sig själva så jag klarar mig ofta utan någon bas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, så egentligen kanske det hade funkat med en Ridge Filler också..?
   Jag borde helt klart polera min naglar oftare... Men det är så tråkigt att jag orkar aldrig :)

   Radera
 3. Tack för tipset, det ska jag testa när jag kommer mig för med att testa Penny Talk. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar verkligen jag haft en Aqua Base och tänkt på det när jag testade min Penny Talk för som jag känner just nu vill jag aldrig lacka med det lacket igen :( Ett bra första intryck är viktigt!

   Radera
 4. Vilket knep du kom på:)
  Mirrorslack är häftiga men så grymt oförlåtande. Minsta lilla skavank så avslöjas det med en gång. Det jag vill ha sagt egentligen är att du måste ha väldigt jämna och fina naglar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Mina naglar är nog hyfsat jämna... jag orkar inte polera dem särskilt ofta. När jag tänker efter så har jag nog bara gjort det två gånger sedan jag började blogga :)

   Radera
 5. Jag tycker att det är fint, tycks vara någon rosa ton i det som jag gillar. Däremot tycker jag kanske inte det är nog speciellt för att jag ska vilja köpa. Tror jag sett något sånt här stämplat hos en fransk bloggare och då såg det toppen ut. :D

  SvaraRadera