onsdag 15 maj 2013

OPI "Teal The Cows Come Home"

Temavecka: OPI

Ibland räcker tiden verkligen inte till... Det här lacket hade jag tex tänkt att visa i måndags så att jag skulle kunna vara med på Blå Måndag men eftersom jag tillbringade förmiddagen med att lata mig, eftermiddagen med att leta efter en födelsedagspresent till min sambo och kvällen till att spela golf så hann jag inte ens ta några bilder på manikyren (lackade i söndags) och än mindre beskära dem och skriva något snitsigt. Så ni får därför kika på de bilder jag tog igår kväll efter att ha burit den i nästan två dygn. Jag är ganska imponerad över hur snygg den fortfarande är efter ca två dygn!

Hm, jag har visst glömt att presentera lacket också :) Teal The Cows Come Home heter den här skönheten och det man får i verkligheten är exakt det som ni ser på bilderna, ett himmelsblått lack fullt med vackert skimmer och djup. En accentnagel blev det också, fast på pekfingret istället för på ringfingret som är vanligast. Anledningen är väldigt logisk dock, jag förstörde manikyren på det fingret den första gången eftersom jag inte tänkte mig  för och la två lager SV för snabbt efter varandra (jag glömde wrappa första lagret och la ett till för att wrappa med) vilket ledde till att hela nageln blev skrynklig. När jag väl tagit bort allt och sedan lacka igen så lyckades jag dinga i nageln så hårt att jag skavde bort ett stort sjok... men då orkade jag inte göra om igen så jag målade bara över med Get Your Number :D


Det här himmelsblå lacket har dock en ganska taskig formula, tyvärr. Inte alls lika illa som Bikini Envy som jag visade tidigare idag, men fortfarande inte helt godkänd. Teal The Cows Come Home är nämligen riktigt riktigt skirt. Jag trodde jag skulle få applicera uppåt fem lager när jag såg hur flammigt det första lagret blev men det andra lagret täckte allt det flammiga samt alla kala fläckar och det tredje och sista lagret (!!) såg till att lacket blev opakt. Formulan var precis lagom tjock och torktiden helt normal.
 

Jag måste säga att jag struntar fullkomligt i hur jobbig formulan var för det här ett av de vackraste blå lack jag någonsin testat och om jag bara fick använda ett enda lack under resten av mitt liv så är det här en stark kandidat till att vara just det lacket. 

Om ni bara fick bära ett enda lack under resten av ert liv, vilket skulle det vara? 

Färg: 5+/5 
Applicering/formula: 3/5 
Elins betyg baserat på "känsla": 5/5 


// Sleepy Elin

7 kommentarer:

 1. Jättefint! Det var verkligen snyggt med accentnageln. :)

  SvaraRadera
 2. Guuud så fin färg! Men är det inte lite typiskt såna där mellanblå-turkosa lack att vara lite tunna och skira? Tänker på Color Club Wicked Sweet, CND Hotski to Tchotchke m fl.

  SvaraRadera
 3. Underbar blå nyans verkligen och accentnageln är skitsnygg. :-)
  Det var en svår fråga, jag vet inte, kanske något brun/rött eller något grönt. Rött känns klassiskt och kan passa till allt...:-)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar mitt Teal the Cows... Men just nu står Picture Polish Ocean högst på älsklingslistan.

  SvaraRadera
 5. Riktigt snyggt lack och accentnageln lyfter verkligen manikyren.

  SvaraRadera
 6. Gillade manikyren med accentnageln men jag är sval till färgen i stort.

  SvaraRadera
 7. Älskar denna manikyren! Dessa lack SKA inhandlas!

  SvaraRadera