måndag 13 maj 2013

OPI "Big Hair... Big Nails", "Y'all Come Back Ya Hear?" och "Pirouette My Whistle"

Temavecka: OPI

Jag tänkte att vi kör en till temavecka nu när vi ändå är igång, vad säger ni om det? :) Tydligen så är det ett av de bästa sätten för att få mig att publicera extra många inlägg och jag känner att jag behöver komma igång med bloggandet ordentligt istället för att sitta här hemma och vara bekväm :) 

Så jag tänkte börja med att visa er tre lack på en och samma gång i form av min först, och enda, jellymacka. Lacken ni ser på bilderna är Big Hair... Big Nails (röd jelly), Y'all Come Back Ya Hear? (orange jelly) samt Pirouette My Whistle (glitter bestående av vitsilvriga hexagoner samt silvrigt miniglitter i en klar bas). Jag kanske ska berätta vad en jellymacka är så att även alla oinvigda hänger med i snacket. En jellymacka är en manikyr som är gjord med hjälp av ett jelly-lack (tänk er ett riktigt riktigt skirt krämlack) samt ett glitterlack som varvas i vartannat lager för att skapa djup.


Eftersom det här är min första jellymacka ever så blev det lite av ett experiment. Så jag grundade med två lager av de färgade lacken, körde ett lager glitter, ett lager färglack, ett lager glitter och av slutade sedan med ett lager färglack igen och sist men inte minst Seche Vite. Med baslack inräknat blev det alltså åtta lager (1+2+1+1+1+1+1=8) så ja, naglarna blev lika tjocka som de ser ut att vara på bilderna. 

Formulan på de både jellylacken var jättebra, inget att klaga på där, och formulan hos Pirouette My Whistle var också bra förutom att det var lite pilligt att få de stora glittren jämnt fördelade över naglarna. Torktiden tänker jag inte uttala mig om eftersom jag la åtta lager... :)


Jag tänkte att delar upp mina tankar och funderingar om varje lack så att det blir enklare att följa. Det blir alltså ett betyg per lack den här gången eftersom jag faktiskt tycker att vi har slagit tre flugor i en smäll så att säga :)

Big Hair... Big Nails gillade jag jättemycket och jag tror att jag kommer ha massor med roligt med det här lacket bara jag skaffar mig lite mer material (läs skojiga nagellack) som passar till jellymackor. För sig självt så är det ju så att jelly-lack lämnar en tydlig VNL trots massor av lager med lack och då jag inte gillar VNL så där värst så behöver jag göra jellymackor för att dessa lack ska få bäras.

Big Hair... Big Nails
Färg: 5/5 
Applicering/formula: 5/5 
Elins betyg baserat på "känsla": 4/5

Y'all Come Back Ya Hear? blev jag däremot inte alls lika förtjust i... Det var alldeles för orange för min smak, eller jag vet inte - nåt var det iaf, så det här lacket har jag faktiskt redan bytt bort. Det var dock det lack som min pojkvän tyckte bäst om av de tre... och det var ju synd för honom :) 

Y'all Come Back Ya Hear?
Färg: 3/5 
Applicering/formula: 5/5 
Elins betyg baserat på "känsla": 2/5 

Pirouette My Whistle var länge ett sådant där lack som jag kände att jag bara måste ha men som jag sen blev lite besviken på när jag väl testade det. Jag hade nog tänkt att det skulle vara mer lättapplicerat och satt upp lite för höga förväntningar tror jag. Jag är verkligen inte missnöjd med lacket och ni kommer absolut se mer av lacket här på bloggen vart det lider. 

Pirouette My Whistle
Färg: 5/5 
Applicering/formula: 3/5 
Elins betyg baserat på "känsla": 4/5

Allt som allt tycker jag det blev riktigt snygg manikyr och jag tycker de här tre lacken är precis rätta för att starta min temavecka med bara OPI-lack. Kika gärna in i Min Samling och kolla om det är några speciella OPI-lack ni skulle vilja se under veckans gång. Jag kan ju inte lova att alla får sin vilja igenom men det är ju alltid bra att få lite feedback :)


// Sleepy Elin

6 kommentarer:

 1. Så läckert med tre olika lack, jag har faktiskt inte gjort nån jellymacka...än. Nån gång måste jag ju pröva.
  Väldigt härliga lack du valt. Underbara färger. :-)

  SvaraRadera
 2. Blev en väldigt snygg kombo med de två olika färgerna och PMW.

  SvaraRadera
 3. En mycket fin macka! Piroutte är nog mitt favoritglitter lack.

  SvaraRadera
 4. Blev en jättesnygg kombo,och macka. Jag tycker att Y'all Come Back Ya Hear är det snyggaste eftersom jag är svag för orange :-D

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt! Båda färgerna är ju jättehärliga. Och lagrat på det där sättet blir glittret diskret och snyggt på en gång, *skriver upp på att-göra-listan*.

  SvaraRadera
 6. Gillar verkligen temaveckor, kul att få så många bilder från samma märke på samma gång! Tycker att du lyckades väldigt bra med din macka, mycket bättre än när jag gjorde min med nästan samma lack! FInt :)

  SvaraRadera