fredag 15 februari 2013

Recension: Cutrin Bio + Active Shampoo

Idag tänkte jag slå ett slag för vad jag tycker är ett mirakelschampo. Jag skrev ju i förra veckan att jag fått torr hårbotten efter att ha använt Aussome Volume Shampoo från Aussie och nämnde ett specialschampo som för några år sedan blev min räddning. Det var det här schampot, Active Shampoo från Cutrin Bio +. 

Efter att i många år ha tampats med torr och kli-ig hårbotten som inget schampo fick bukt på så började jag till och med blondera håret för att flagorna inte skulle synas lika mycket. Ja, ni förstår ju att det var kris! Men så besökte jag en ny frisör (Swedish Hair Line i Västertorp, Stockholm) och det blev min räddning. Förutom att de är jätteduktiga frisörer så kan de verkligen sin hårvård och jag blev tipsad att använda Active Shampoo från Cutrin Bio +. 

Det blev skillnad från första tvätten och efter att jag använt halva flaskan så mådde min hårbotten bättre än vad den gjort på åratal! Jag använde schampot långt efter att min hårbotten slutat klia och flagna och när jag för en tid sedan hörde att min kusin hade samma problem som jag så gav jag min nästan fulla flaska till henne. Och jag kan nu säga att schampot hjälpt två medlemmar i min familj!

Min frisör gav mig tipset att ta en klick schampo och löddra upp det i handflatan och sedan applicera det i håret och massera skalpen ordentligt. Eftersom man löddrar upp schampot i handflatan blir det inte alls lika koncentrerat i håret och hårbotten reagerar inte lika starkt. Det här är en rutin jag alltid gör vilket schampo jag än använder nu för tiden eftersom jag vet att min hårbotten är lite känslig.

En sak som jag tycker är lite lustig är hur schampot luktar när man använder det. Jag och min sambo tycker nämligen det luktar bacon... Ja, ni läste rätt :) Vi kallar det för mitt "bacon-schampo" med mycket kärlek i rösten. Skämt åsido så var det aldrig något jag tyckte var jobbigt eftersom lukten ändå inte sitter kvar när håret är torrt och jag skulle utan tvekan lukta bacon hela dagen om det behövdes för att bli av med mina problem.

Om du har problem med din hårbotten tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om schampot eller varför inte gå in på bangerhead.se och beställa det på en gång? 149 kr kostar schampot och det är det absolut värt!

Elins betyg baserat på "känsla": 5/5 


// Sleepy Elin 

6 kommentarer:

 1. hehe, baconschampoo.. =)

  SvaraRadera
 2. Fasen vad skönt att du hittat något som verkligen funkar! (trots lukten haha)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är verkligen glad att min frisör tipsade om det här schampot... Apropå det så borde jag verkligen klippa mig igen :)

   Radera
 3. Jag kan inte hitta innehållsförteckningen någonstans på någon av deras schampo! Hade du kunnat fota innehållsförteckningen till mig? :) Jag tänker på om det innehåller sulfater, silikoner, parabener och sånt skit!

  SvaraRadera
 4. Det luktar tjära, inte bacon... Hur kan man inte känna skillnaden på dessa...

  SvaraRadera