fredag 8 februari 2013

Nfu Oh "66"

Urk för rynkigt holo (kolla tummen!)
Alltså, det är ju helt underbart att vara tillbaka på riktigt! Jag hade glömt hur mycket jag älskar min dator och jag tänker inte råka ut för att mitt bildarkiv tar slut igen. Det blir till att swatcha lite extra den närmsta tiden, både för att fylla på bildarkivet lite men också för att kunna hålla bloggen levande under mina 1,5 vecka i Göteborg i slutet av februari.
 
Fast vem vill prata om det när vi kan prata om holo-lack? Det är ju holofedag hos Skimmerskuggan idag och jag tänkte visa er bilder på nr 66 från Nfu Oh, ett grönt holo-lack med massor av regnbågar. De här bilderna tog jag för lite mer än två veckor sedan en dag när det var fint väder ute så det är riktiga solbilder.

Det här vad det första holo-lacket från Nfu Oh som jag testat och efter att jag hört så mycket bra om dem från andra bloggare så hade jag ganska höga förväntningar... Som jag tyvärr inte kände infriades :( Regnbågarna är väl fina men jag kan tyvärr inte komma över att min tumnagel blev helt rynkig trots att jag väntade hela 30 min (!!!) från att jag lagt Aqua Base till att jag la första lagret med holo-lack. Och det hände inte bara en gång heller, utan två gånger på samma nagel!


Holosjuka alltså... Värst var väl den rynkiga tumnageln men sen så var lacket lite holosjukt här och var annars också. Mest kala fläckar men jag är verkligen inte vad vid det då jag bara lackat med "snälla" holosar innan så som Color Club och Glitter Gal. 

Det behövdes alltså Aqua Base och sedan tre lager holo för att få till det här resultatet. Jag la ett lager SV också men som ni ser så känns det inte som om regnbågarna blev färre för det. Den gröna färgen är väl ok men inte mer, den hade behövt vara ännu lite mer speciell för att överväga alla appliceringsproblem känner jag.


Jag måste erkänna att jag inte känner mig särskilt pepp på att testa mina resterande tre holo-lack från Nfu Oh efter det här mötet. Jag känner mig lite avskräckt helt enkelt... Har ni haft såna här problem med era holosar från Nfu Oh eller har jag bara råkat ut för undantaget som bekräftar regeln? 

Färg: 3/5
Applicering/formula: 2/5

Elins betyg baserat på "känsla": 3/5 // Sleepy Elin

14 kommentarer:

 1. Härliga regnbågar men hu va läskig tummen blev :( tråkigt värre ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den tummen var inte att leka med. Inget SV i världen kunde få det slätt :(

   Radera
 2. Hmm, nej alltså inte sådana här problem! Jobbig formula har de dock.
  Fast inte tusan väntar jag 30 min. mellan Aqua Base och lacket...
  Jag ska nog testa ett Nfu Oh igen snart så får vi se! Fin färg iaf, härligt med solfoton, det önskar jag att jag haft idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med solfoton händer inte ofta under vintern alltså... När man får tillfälle så måste man ta dem helt enkelt. idag är det gråare än gråast här... :(

   Radera
 3. Jag tycker det här ser jättefint ut! Själv har jag inget av hololacken från Nfu Oh så jag vet inte alls hur jobbiga de är normalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske bara jag som fått ett måndagsexemplar? Vore ju typiskt isf. Men jag håller med, fina regnbågar ändå!

   Radera
 4. De är kända för att ha en jobbig konsistens och applicering men jag har aldrig varit med om att det har rynkat sig.. Jag kör iofs ganska flödiga lager med dem, jag applicerar aldrig tunna lager. Vet inte om det spelar någon roll men..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet inte... Jag tyckte inte att jag tog tunna lager men det kanske jag gjorde just på tummen. De andra naglarna blev ju inte rynkiga så nåt gjorde jag ju annorlunda. Två gånger :/

   Radera
 5. Jobbigt med rynket, alltså, men regnbågarna är ju kanon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, regnbågarna är superfina. dem vill jag inte vara utan :)

   Radera
 6. Underbara regnbågar! Har inget Nfu Oh lack, är nyfiken på det märket.
  Tack för att du är en sån underbar vän fast vi aldrig träffats! Kram på dig vännen! <3

  SvaraRadera
 7. Lacket var ju fint, men nej tack till lack med sån krånglig formula...
  Är inte sugen på Nfu Oh holos nu direkt...

  SvaraRadera
 8. Vart köpte du dina nfu oh lack? :3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina Nfu Oh är köpta på http://viis.ee

   Radera