tisdag 18 december 2012

Alltid i min sminkväska

Jag har en liten sminkväska som jag i stort sett bär med min överallt. Det har väl iofs (nästan) alla tjejer? Jag tänkte visa er vilka produkter som ni alltid hittar i min lilla väska samt berätta lite kort om dem.


Mascara: Max Factor Masterpiece / Max Factor Masterpiece Max
Jag har använt Masterpiece sedan den kom i princip men tror att jag ska byta till Masterpiece Max efter att nu har testat den i en månad. Anledningen till att det är just dessa mascaror jag fastnat för är väldigt enkel - borsten! Den är helt underbar och jag tycker jag kommer åt fransarna mycket bättre nu än jag nånsin gjort förut.

Kompaktpuder: Loréal Paris True Match C1/K1
Jag har ganska fet hy och ingenting verkar hjälpa... Så ibland så måste jag dämpa glansen och då använder jag mig av det här pudret. Precis som mascaran har jag använt det sedan det kom ut på marknaden och eftersom jag tycker det funkar så har jag inte sett någon anledning att testa något nytt.

Foundation: Loréal Paris True Match The Minerals D1/W1
Här är en relativt ny produkt som jag har tagit till mig. Började använda den i början på augusti i år då min syster tyckte det var dags för mig att testa en mineralfoundation och efter att ha kollat runt på utbudet på Åhléns så föll valet på den här. Jag tyckte det var smart med borsten i locket speciellt som jag inte visste om jag skulle gilla produkten och därför inte ville lägga dyra pengar på en borste också.

Brynpenna: Rimmel Dark Brown Eyebrow Pencil
Det går ju inte åt så mycket brynpenna på ett år som ni säkert vet - och jag är inne på min tredje penna av samma märke och sort. Ja, då förstår ni att jag gillar den! Den är ganska hård, vilket jag gillar, och fyller i brynen bra.

Kajal: IsaDora Perfect Contour Kajal Black
Hm... ännu något som hängt med sedan urminnes tider. Den har nog hängt med i snart 20 år nu när jag tänker efter! Det var iaf den här kajalen som mamma köpte åt mig när jag ville börja sminka mig i mellanstadiet. (Vi åkte in till den lilla sminkbutiken i orten vi bodde i och så fick jag en mascara, en kajalpenna och en duoskugga i blått, allt från IsaDora, och när vi kom hem visade mamma hur man sminkar sig lagom för sin ålder. Gos-mamma!) Varför använder jag den fortfarande? Jo, för att den har precis rätt mjukhet, är lätt att få snygg och den är bäcksvart. Vad mer kan en tjej begära?

Parfymprov: The Body Shop Love Etc
Alltså, jag älskar den här doften! När den var ny så fick jag vid olika tillfällen ett par prover och en av dem har letat sig ner i min sminkväska. Man vet aldrig när man behöver en extra dos väldoft och dessa prover är perfekta att bära med sig. 

Spegel
Ja, jag har en liten, liten, spegel i väskan också. Från HM med leopardtryck!


Inget läppgunk?! Jo, det stämmer faktiskt. Grejen är den att jag älskar läppstift och om jag sminkar mig så känns det inte bra för än läpparna också fått lite färg eller glans så därför packar jag helt sonika ner det läppstift jag bär för dagen i min lilla väska. Jag har visserligen ett cerat från apoteket men det ligger nånstans i lägenheten och jag använder det när jag råkar hitta det :)

Jag märker att de flesta produkter jag använder har jag använt hur länge som helst utan att byta. Borde jag testa fler olika produkter eller hur gör ni när ni känner att något känns "rätt"? Fortsätter ni testa er fram eller känner ni er nöjda? Jag tar givetvis emot tips på andra bra produkter som ni tycker borde finnas i min sminkväska eller om ni tycker att jag ska testa just er mascara eller brynpenna. Tips är alltid välkommet!



// Sleepy Elin

7 kommentarer:

  1. Jag bär också med mig en väska med godsaker. När jag hittat en favorit så kör jag på den tills jag hittar en ny. Är trogen men kikar alltid runt för att se om jag hittar något ännu bättre. Speciellt foundation som är så viktigt för mig, ska se naturligt ut men täcka på vissa platser och övergången ska se bra ut. Just färgmässigt har det varit svårt eftersom min hy går mot gult utan att för den delen vara asiat. Min nuvarande är frå bodyshop och är perfekt (jag använder pensel till). Den finns i samma färg men i olika nyanser så jag kan byta från sommar till vinter. Den är väl mitt tips. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Foundation från Body Shop alltså... Kanske ska kika in den när jag är där nästa gång. De har ju så bra erbjudanden nu fram till den 31/12 så jag kanske ska slå till om jag hittar en nyans som passar min ljusa men ändå grisskära hy :/

      Radera
    2. Vad tycker du om mineralfoundationen från true match? Täcker den bra? Hur blir den på fet hy?

      Radera
    3. Jag har bara testat just den här mineralfoundationen och jag tycker den är jättebra! Jag har själv fet hy och behöver inte göra tounch-ups särskilt ofta. Kanske på näsan nån gång om jag varit någonstans där det varit extremt varmt.
      Jag dras även med riktigt röda kinder vilket jag har lite komplex över och den här foundationen täcker det röda jättebra. Jag brukar ha rouge för att få lite färg på kinderna nu vilket känns kul. Det är så mycket roligare att själv bestämma hur röda ens kinder ska vara... :)

      Radera
    4. Tack för ett mycket utförligt svar :) Har aldrig testat mineralfoundation förut men tänker pröva denna efter din recension :) Tack!

      Radera
  2. Vad kul att se vad du släpar runt på. *Fnitter*. Hemma hos mig går det åt väldigt mycket brynpenna, det är den produkt jag köper ny oftast. Brukar köpa 3-4 stycken när jag är igång för att slippa beställa så ofta. Vad gäller mineralfoundations så finns det ju en uppsjö idag och många är nog betydligt renare än L'oreals, om du är med på hur jag menar. Jag gillar GloPressed Base och Idun Minerals, men denna verkar ju funka fint för dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag vet att min foundation inte är helt ren, 95% står det på burken. Men jag gillar den extra mycket för den har borsten i locket och då slipper jag ha en borste i sminkväskan också. Har funderat på att testa EverydayMinerals men om jag gör det kommer jag nog att hälla i det i den här burken bara för att det är så smidigt:)

      Radera