lördag 8 december 2012

Batiste torrschampo


Här kommer ett litet tips från nån som förut tvättat håret varje dag i över 10 års tid men nu börjat trappa ner... Ja, jag vet att man inte ska tvätta håret varje dag och jag har vetat det ändå sedan jag började göra det. Man vad hjälper det när man går i gymnasiet och får veta att folk pratar om ens "otvättade hår" bakom ryggen på en..? Och att sen börja jobba på McD med den feta luften som finns där - utan att överdriva kan jag ju säga att det inte var hälsosamt för mitt hår.

Den som jag alltid har hemma
Hur som helst så utmanade min syster mig att max tvätta håret varannan dag när jag slutade på McD - och jag antog utmaningen (och det är här Batiste kommer in i bilden)! För trots att det nu gått lite mer än två månader med varannandagstvättningen så är dag nr 2 en pina för mig som är allergisk mot fett hår. Så de dagar jag inte kan gömma håret i en knut så tar jag till Batiste "Medium & Brunette" för att kunna "överleva". Det är alltså inget jag använder varje tvättfri dag utan mer ett "plåster" de dagar som jag upplever som värst.

Den som doftar allra ljuvligast!
Jag har även testat torrschampot från Lee Stafford med jag upplevde det inte alls som bra men när syrran tipsade om Batistes torrschampon så gillade jag dem direkt! Jag har "Medium & Brunette" hemma men har ställt en flaska "Cherry" hos mina föräldrar för den doftar ju bara så gott! En annan sak som jag verkligen gillar med Batistes torrschampo är att jag inte blir vit i hårbotten av pulvret vilket jag upplevde att jag blev av Lee Stafford.

Använder ni torrschampo och isf vilket märke? Finns det något märke ni kan rekommendera?

VAR? Batiste Dry Shampoo kostar från 69 kr på tex Kicks och Åhléns.


// Sleepy Elin

13 kommentarer:

 1. Jag använder Batiste också och fullkomligen älskar det! Jag kör på originalet då jag faktiskt tycker den luktar godast :) Innan tvättade jag håret varje dag då jag har kort hår och hade produkter i varje dag, nu har jag inga produkter i och tvättar varannan dag, till och med var tredje ibland. Ditt hår kommer att bli mindre fettigt också eftersom håret anpassar sig till att inte bli tvättat varje dag. Batiste lämnar verkligen inget vit efter sig så länge man jobbar in det ordentligt, det fungerade även när jag har haft rött/rosa hår

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska erkänna så har jag inte luktat på alla sorter de har så jag kommer inte ihåg hur orginalet luktar. Jag tog just Medium & Brunette" eftersom jag hade så dåliga erfarenheter av Lee Stafford som jag blev alldeles vit i hårbotten av :(
   Att jag har Cherry hemma hos mina föräldrar beror på att jag delar den flaskan med min syster och det är hennes favorit :)

   Radera
 2. Jag ska testa en färgad. vet inte om jag ska ha Medium eller Dark bara...
  Jag älskar Batiste! Kärlek! Jag använder XXL Volume nu, bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte om det är så stor skillnad på deras färgade torrschampo och deras vanliga... Så länge jag får använda Batiste så är jag nöjd :D

   Radera
 3. Ha testat lee stfford (tror jag tyckte den var OK), baptiste (billig på rusta) och nu provar jag barnängens, 29 kr kändes som ett kap:P Jag tvättar håret med balsam 1 el 2 gånger per vecka så jag använder torrshampo iband precis som du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... vad kul - exakt den resan gjorde min syster också! Lee Stafford - Batiste - Barängens. Tror hon har testat REF också... Fast hon går alltid tillbaka till Batiste.
   Så du kör balsammetoden alltså? Jag har funderat på att testa men tänker att det mest är för dem som har oräligt hår... Och mitt hår kan inte bli rakare och enklare. Jag använder tom en herrkam för jag behöver ingen borste :/

   Radera
 4. Jag använder det mörkbruna från Batiste, jag är frälst! Jag var en varannan dag-tvättare innan men försöker dra ut det till var tredje dag nu, och sista dagen får torrschampot rädda det så att det går att visa sig ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh... jag undrar hur lång tid det tar innan mitt hår klarar sig med att tvättas var tredje dag... *lite avis* Just nu så klarar jag mig 1-1,5 dag beroende på hur mycket jag haft håret uppsatt :(

   Radera
 5. Jag rekommenderar verkligen det bruna torrschampoot från Vision Haircare. Det bästa jag testat! Håret ser renare ut samtidigt som det funkar som ett volympulver. Det har inte släppts på marknaden än,tror det kommer i Januari. Det kommer kosta 149:- (värt varenda krona) och kommer säljas på frisössalonger.
  Jag kommer göra ett blogginlägg om detta torrschampoo någon dag :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nu ser jag verkligen fram emot en spännande recension! Volym vore nåt det med... Det har mitt hår aldrig haft :( Rakare hår än mitt går nog inte att hitta :´(

   Radera
 6. JAg använder en från Unite som är GRYM men den är dyr. Annars har jag testat TREsemmés som jag tycker är bra och flera andra... Kanske skulle testa den där Batiste...? :)

  SvaraRadera
 7. Älskar också Batiste! Förut körde jag på Fresh, den blå nästan mitt i bilden, för den luktade så gott! Inte alls tungt som många liknande produkter kan lukta. Dock blev den lite vit i mitt mörka hår, så nu skall jag testa medium, samma som dig. Hoppas att den syns mindre i mitt mörka hår. Jag är verkligen supernöjd med Batiste. Jag lyckas faktiskt hålla mig till mina två hårtvättar i veckan!

  SvaraRadera
 8. Batiste finns på ÖoB för bara 29.90:-
  Älskar tropical som luktar kokos

  SvaraRadera