måndag 3 december 2012

Essie "Midnight Cami"

Då var det dags för Blå Måndag med Mrs Data i spetsen igen.Veckorna går fort när man har roligt :) Idag visar jag ett blått-nästan-svart nagellack vid namn Midnight Cami från Essie. Det här lacket som i samma beställning som Navigate Her från CheapSmells så det har stått och väntat ett tag på att få användas - men här är det äntligen!

Jag tycker alltid att det är lite läskigt att lacka med så här mörka lack eftersom jag vet att om det hamnar i nagelbanden så kommer det krävas flera dagars skrubbande för att få bort det. Och tyvärr upplevde jag lacket som lite för rinnigt så det slank rakt ner i nagelbanden - såklart.


På mina bilder se Midnight Cami mer svart ut än blått men i verkligheten så är det inte fullt så svart. För er som gillar mörka naglar så tycker jag nästan det här är ett måste-lack.


På senaste tiden har jag lackat med väldigt många Essie-lack, både med den gamla smalare penseln och med den nya bredare, och jag måste erkänna att jag gillar den bredare bättre. Det är bara en nagel som inte gillar den bredare penseln (lillfingret så klart) men det blir så mycket snyggare kant vid nagelbandet med den bredare borsten tycker jag. Vad tycker ni om Essies borstar, gillar ni den smala eller den breda?

Färg: 4/5
Applicering/formula: 3/5
Elins betyg baserat på "känsla": 3/5 


// Sleepy Elin

10 kommentarer:

 1. Jag har testat några Essie men jag har inte gillat dom förrens jag fick tag på en med den breda börsen. Men jag älskar ju IsaDoras breda borstar oxå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt riktigt svårt för IsaDoras borstar - än så länge. Det kommer väl bli bättre ju fler gånger jag målar med dem. Jag kanske ska köra IsaDora en hel vecka så att jag lär mig och gör plågan kortare :)

   Radera
 2. Synd att det var lite rinnigt för jag gillar färgen väldigt mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med! Färgen är verkligen jättefin... men när det är mörka lack så får de helt enkelt inte vara rinniga. Lack i nagelbanden syns ju inte lika mycket med ljusa färger så där har jag mer förlåtelse...

   Radera
 3. Superläcker färg på det här lacket!!
  Tvekar lite ibland över att måla både supermörka lack och glitterlack... pga borttagningen... Kräm är ju så lätt att få bort ;)
  Å det ska vara breeeeeeeda penslar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan jag testade ha ha SV som baslack så har jag inga problem att använda glitter. Känner snarare att jag vill fylla på förrådet med glitterlack lite mer nu när jag vet hur jag ska handskas med det :)

   Radera
 4. Det här verkligen vackert! Åker upp på önskelistan.

  SvaraRadera
 5. Snygg färg! Jag gillar Essies smala penslar för jag får bättre kontroll med en smal pensel än en bred. Avskyr när penseln fjädrar ut till mer än nagelns bredd som OPI:s och IsaDoras. Essies är dock bättre eftersom den har bra strålängd och form. Men får jag välja tar jag den smala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte precis som dig förut men jag tycker det är lite halvjobbigt att måla tumnageln med så smala penslar. Jag gillar att kunna måla efter "mitten-höger-vänster-mitten"-tekniken :)

   Radera