tisdag 4 december 2012

Essie "Beyond Cozy"

Här kommer äntligen det sista lacket (som jag äger) av Leading Lady Collection; Beyond Cozy. Det var ett par dagar sedan som jag bar den men Nail Art Sunday, månadsskiftet och Blå Måndag kom i vägen så det fick liksom vänta. Men den som väntar på något gott...

Beyond Cozy är ett glitterlack fullproppat med små silverglitter i en skir bas och det är så himla fint på naglarna! Det var enkelt att applicera och det blev inga glitterklumpar alls. Det är enkelt att få fint och jämnt vid nagelbanden vilket är ett plus hos mig. Det tog mig tre lager för att få det helt opakt och trots min vanliga rutin med vanligt topplack och sedan SV så var ytan inte riktigt jämn. Två flödiga lager SV är nog vägen att gå.


Den här manikyren fick sitta lite längre än vad jag vanligtvis låter dem göra så en sak som jag märkte var att det chippade i kanterna redan efter ett dygn vilket jag inte tycker är så hett direkt. Nu hade jag ganska långa naglar (för att vara mig är det nog rekord) när jag använde Beyond Cozy samt att mina naglar är ganska mjuka så på någon med inte lika böjbara naglar kanske det inte chippar lika fort.


Jag kommer absolut använda Beyond Cozy igen men antagligen när jag har lite kortare naglar och med två flödiga lager SV ovanpå. Ett sånt här fint lack måste användas!


Färg: 5/5
Applicering/formula: 4/5
Elins betyg baserat på "känsla": 4/5 


// Sleepy Elin

6 kommentarer:

 1. Jättefint! Jag har ett på väg från Canada, ska bli kul att testa. Fördelen med glitterlack om de chippar är att det är lätt att laga genom att dutta med penseln, bra för mig som oftast har en manikyr en hel vecka. Jag har heller inte så hårda naglar, men med glitter känns de lite starkare, liksom "armerade". Bara man slapp bort-tagningen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var det första lacket som jag körde foliemetoden med för att få bort och det var ju smidigt och så. Tror dock jag ska testa med SV som baslack till nästa gång och se om jag tycker det känns bra och skonsamt.
   Jag förstår vad du menar med "armerade" naglar, jag tycker jag får den känslan av ett lite tjockare cremelack så såna lack gillar jag att måla med :)

   Radera
 2. Jag älskar det här lacket. Det är så himla, himla fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkligen gnistrar om naglarna :) *gillar*

   Radera
 3. Leading lady kollektionen börjar locka mer och mer för varje dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja! De är så hemskt fina. Slå till! :D

   Radera