tisdag 4 december 2012

Blue Water Marble

Ända sedan jag hittade MySimpleLittlePleasures och började kolla på hennes Water Marble tutorials så har jag velat göra en riktigt snygg marble. Det behöver inte vara på alla fingrarna men vem tackar nej till en snygg accentnagel? Jag har typ testat alla möjliga olika tekniker. Jag har som sagt testat Cloettes teknik, jag har läst både hos Cactus och hos LeLack om hur man ska göra men jag har inte fått till det.

Idag fick jag äntligen till det. Typ. Jag tycker ju inte att det är skitsnyggt men det är iaf en början. I grunden låg den Ombre jag gjorde inför Nail Art Sunday så blått blev den färgen jag fick jobba med.

Lacken som jag sedan använt att marbla med är: IsaDora "Blue Lagoon", China Glace "Splish Splash", HM "Nail Him", China Glaze "Hang-Ten Toes" och Maybelline Colorama "Blackout". Jag blandade friskt så jag vet egntligen inte vilken färg som är på vilken nagel :)

Vad blev mina knep för att det skulle funka till slut? Jo, jag förberedde mig genom att tappa upp kranvatten ca två timmar innan jag skulle marbla så att vattnet skulle bli rumstempererat och sen droppade jag i nån droppe remover i vattnet (för att få bort lite ytspänning gissar jag?).

Det är lite färgklumpar här och var och nåt tomt hål på tummen men jag är sjukt nöjd över att det blev något över huvud taget med tanke på hur de försök jag gjort tidigare slutat. Bjuder på närbilder av alla fingrarna här nedan så ni verkligen kan se alla skavanker :)


 
// Sleepy Elin

9 kommentarer:

 1. Ringfingret blev sjukt snyggt ju!!
  Bra tips där med removern!
  Jag får aldrig till det med marble riktigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också ringfingret bäst :) Min pojkvän tyckte dock om långfingret bäst för det såg ut som en godis!

   Radera
 2. Jag tycker alla blev snygga men min favorit är lillfingret. Nu blev jag sugen att testa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror lillfingret är Hang-Ten Toes och Splish Splash ovanpå en bas av IsaDora Blue Lagoon :) Jag _tror_ alltså det... Antagligen är det så :)

   Radera
 3. Kul att du lyckades till slut efter allt kämpande och alla försök:) Blev ju ett bra försök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Nästa gång ska jag göra det "på riktigt" men rätt baslack också så får vi ser hur det blir :)

   Radera
 4. Jag tyckte verkligen det blev jätte snyggt. Är själv väldigt sugen på att testa men vågar knappt efter alla uttalanden om hur svårt det är :D. Kanske skulle testa med dina tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill verkligen inte skrämma dig - men det är verkligen pyssligt och tar lite tid (iaf i början nu när jag är nybörjare). Testa kan du ju alltid göra , antingen blir det skitsnyggt eller så känner du att du vill öva igen en annan dag. Lycka till!

   Radera
 5. Nu blev jag sugen att marbla igen.. kanske blir nästa fria nailart.. =)

  SvaraRadera