lördag 22 december 2012

China Glaze "Icicle"

Här kommer lite bling bling för naglarna - Icicle från China Glaze. Lacket ingick i förra årets julkollektion Let It Snow och är fantastiskt vackert! Är det den silvriga motsvarigheten till Harvest Moon kanske eftersom de båda är foillack? 

Det här lacket älskade jag från första penseldraget trots att jag inte trodde att jag skulle det. Jag måste ju ha känt att jag gillade det när jag köpte det men sen så glömdes lacket bort tills jag helt plötsligt kände att jag ville ha en jullack och det här var det första jag hittade på väggen. (Jag har de flesta av mina lack på tavellister på väggen och så fort som jag är nöjd med förvaringen så ska jag lägga upp ordentliga bilder och visa er.) Att ha lacken på väggen har underlättat för mig massor när det gäller att välja vad som ska pryda naglarna under dagen.

Lite mer info om Icicle då... Jag upplevde formulan som lite för rinnig för min smak. Jag lyckades ofta ta för mycket lack på penseln vilket resulterade i att en stor pöl droppade ner på nageln helt plötsligt. Så det drar ju ner betyget lite. På bilderna har jag tre lager och Seche Vite ovanpå men jag är tycker nog att man klarar sig med bara två lager också om man inte gör dem så tunna som jag gjorde. Torktiden var lite längre än normal vilket gjorde att jag förstörde lacket på ena tummen nästan direkt då jag lyckades skrapa av all det på armen när jag skulle dra upp ärmen på min långärmade tröja.


Slutsatsen blir att jag gillar Icicle väldigt mycket men för att det ska bli full pott så krävs det en formula som inte är fullt så rinnig. Jag tyckte det passade mig jättebra och färgen var superfin. Den kommer absolut bli buren igen!

Färg: 5/5
Applicering/formula: 3/5
Elins betyg baserat på "känsla": 4/5


// Sleepy Elin
Vit Jul är IOGT-NTO-rörelsens kampanj för att få fler att avstå alkohol under julen. 
385 000 barn växer upp med föräldrar som har ett riskfyllt drickande.
Jag tar ställning för barnens skull och lovar härmed att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2012.
Ta ställning du med!

5 kommentarer:

 1. Det är supersnyggt! Jag gillar också foil lack. Är dock lite rädd för att detta kan vara en nyans för ljust för mig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa! Gillar du det inte kan du alltid byta :)

   Radera
 2. Inte dumt. Gillade både denna och harvest moon. Foil känns som du säger (i andra inlägget tror jag) tunt men å andra sidan kan man ju vräka på med toplack för att komplettera :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är faktiskt så jag brukar göra när jag har foil - på med massor och massor av SV :)

   Radera
 3. Älskar foil, men är inte riktigt silvertypen även om jag tycker det här var riktigt snyggt på dina naglar.

  SvaraRadera