söndag 23 december 2012

Nail Art Sunday - Tema: Tänd ett ljus

Här kommer dagens bidrag till LeLacks Nail Art Sunday. Temat var "Tänd Ett Ljus" med hänvisning till jullåten med samma namn. LeLack publicerade även texten för att vi skulle få extra inspiration. Vad som inspirerade mig speciellt är refrängen och då speciellt den sista meningen:

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna,
det är mörkt nu men det blir ljusare igen. 
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på.
Tänd ett ljus för jordens barn

Som några av er säkert ha märkt så har jag lagt till en liten banner i slutet av mina inlägg sedan ett par dagar tillbaka (så även i det här inlägget) som berättar att jag tagit ställning i IOGT-NTOs kampanj Vit Jul för att få fler att avstå från alkohol under julen. Så idag har jag gjort en vi nail art för att alla barn har rätt till en vit jul. Jag har läst så många hemska berättelser om hur alkohol har förstört julen för barn så jag kände att IOGT-NTOs kampanj behövde få en extra puff. 


Lacken jag använt är nr 35 från Viva la Diva samt Beyond Cozy från Essie. Jag har målat hela nageln med nr 35 samt med SV ovanpå och låtit det torka ordentligt innan jag använde tejp för att få en rak linje till glittret.


Jag vet inte hur mycket jag hinner blogga de närmsta dagarna så jag passar på att önska er en fröjdefull jul redan idag. Må ni alla få precis den jul ni önskar!


// Sleepy Elin med tomteluvan på sniskan

Vit Jul är IOGT-NTO-rörelsens kampanj för att få fler att avstå alkohol under julen. 
385 000 barn växer upp med föräldrar som har ett riskfyllt drickande.
Jag tar ställning för barnens skull och lovar härmed att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2012.
Ta ställning du med!
17 kommentarer:

 1. Mormor hälsar att det var skitsnyggt målat! Och jag håller med!!!
  Sedan säger hon att hennes naglar går bara av, det räcker med att hon stöter emot bordet, säger hon upprört i mitt öra nu =)

  Hon är söt, mormor!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äter mormor sin B-vitamin (som pappa förordat)? :)
   Vad roligt att ni gillar manikyren trots att det inte är så mycket färg ;)

   Radera
  2. Tror inte hon äter b-vitamin nej ... ^^

   Radera
 2. Åhhh skitsnyggt!! Du är sååå duktig Elin! Bra sagt om vit jul för alla barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det värmer jättemycket att du gillade manikyren (och budskapet) :)

   Radera
 3. Väldigt snyggt. Har varit sugen på att testa en nailart med tejp men har inte kommit så långt. Kombinationen vitt och silver är så rent och snyggt och jag önskar också att alla barn hade rätt till en vit och fin jul. Det är alldeles för många som har det otryggt under julen (och annars också).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda anledningen till att jag tejpar är för att jag inte kan måla rakt :D
   Vad glad jag blir att du gillar manikyren och budskapet. Jag visste inte om jag skulle våga eftersom det ändå är ett rejält ställningstagande...

   Radera
 4. Jättefin och stilren manikyr!

  SvaraRadera
 5. Fantastisk tolkning av texten och jag kan verkligen inte annat än att hålla med om att alla barn har rätt till en vit jul!

  Dessutom var det här snyggt. Enkelt och stilrent som sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket! Jag är glad att min tolkning togs rätt av er läsare/tittare. Jag var lite orolig för att den kanske skulle kännas lite för politisk för en nagelblogg...

   Radera
 6. Klassiskt snyggt! Bra gjort där med tolkningen. :)

  SvaraRadera
 7. Väldigt snyggt och även en fin tanke bakom det!

  SvaraRadera
 8. Dels är manikyren i sig väldigt snygg och din tanke med den är jätte bra.
  Vi har "nästanvit" jul i vår familj, med andra ord kan det bli en julöl framåt kvällen. Men snapsarna är inte välkomna in genom dörren hos oss på jul. Jul och alkohol här inte ihop enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket!
   Det var faktiskt just det första jag tänkte på när jag såg vilket tema du valt. Jag har vänner som är/har varit aktiva i IOGT-NTO vilket gör att jag blir extra involverad.
   Vad jag har läst mig till bland kommentarerna jag fått så är vi många som inte tycker att alkohol och jul hör ihop och det känns bra. Både för julen nu men också i framtiden när barnen växer upp och kanske fortsätter även i deras generation.

   Radera