tisdag 17 september 2013

HITS "Progressivo"

Dagens nagellack är Progressivo från HITS, ett lack som jag fått av Camilla i Födelsedagsgruppen. Så nu har jag använt och visat två av de tre lacken som hon skickade, det måste ju verkligen vara ett bra betyg! Det tredje och sista lacket var ett frankenlack som hon gjort själv och sånt är ju alltid skoj så det kommer med största sannolikhet också dyka upp här. 

Progressivo då, vad är det för speciellt med det lacket? Förutom att den lila nyansen är to die for, glittret sprakar värre än en julgran (men eftersom det spöregnar ute så blev det inga solbilder så det kommer inte fram så bra i bilderna tyvärr) och att jag älskar det? Det är ett gissel att man måste använda Glitter A-Peel för att få av såna här glitterlack för egentligen vill man ju att en sån här manikyr ska sitta i flera dagar... Men foliémetoden funkar inte på mig just nu eftersom jag har lagat tumnageln med nagellim (syns inte eller hur?) och har Depends GelLack ovanpå det. Så Glitter A-Peel it is!


För att få så här tjusiga naglar som jag har på bilderna (för det tycker jag att jag har, haha) så la jag två lager av Progressivo och sedan ett lager vardera av Glitter Food och Seche Vite... bara för att någon timme senare inse att jag behövde mer överlack för ytan var inte helt jämn och slät. Så det blev ett lager Glitter Food och SV ovanpå igen :) 

Formulan på Progressivo var ganska tjock men det är ju å andra sidan också det som gör att det nästan är en one coater. Lacket vill valla sig ibland men om man bara jobbar med det lite så är det inga problem. Alla lager av topplack gör ju att eventuella vallar inte syns senare. Ni behöver säkert inte lägga fyra lager topplack så som jag gjorde men jag tycker nog att två lager Glitter Food är på sin plats om man vill ha en spegelblank yta vilket jag ville :)


Det här är verkligen ett lack helt i min smak. Lila. Glitterbomb. Ett sådant lack som gör att man kan sitta och stirra på naglarna hur länge som helst och helt tappa bort tiden. Ja, jag gillar Progressivo. Jag ÄLSKAR Progressivo!!!

Färg: 5/5 
Applicering/formula: 3/5 
Elins betyg baserat på "känsla": 4+/5 
Inköpsställe: Fått i present


// Sleepy Elin 

6 kommentarer: