tisdag 24 september 2013

Cirque "Epoch"

Idag är en helt vanlig dag så jag tänkte piffa upp den med att visa er underbara och fantastiska Epoch från Cirque. Även det här är ett lack som jag fått eftersom jag är med i en Födeledagsgrupp på Facebook, tack Lena!!!

Epoch är verkligen inte ett lack som jag skulle köpa till mig själv då jag innan inte testat särskilt många duokroma lack och tyckt om dem plus att jag väldigt sällan bär mörka lack eftersom de är å jobbiga att ta av (de fastnar i nagelbanden och vem vill ha svarta nagelband när man har et ljust lack på naglarna?). Men jag kunde verkligen inte få nog av Epoch de tre dygn som lacket satt på  mina naglar :) Ni vet den där klyshan om att man måste stanna och titta på nagellacket när en förrymd solstråle träffar det..? Exakt så var det! Min pojkvän började skratta åt mig en gång när jag helt plötsligt mitt i en diskussion tystnade och började tokinspektera naglarna. Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker det är ett riktigt bra betyg!


... och eftersom jag gillade Epoch så mycket och det är ett duokromt lack så kommer några extra bilder idag bara för att jag skulle kunna visa lacket från alla håll och kanter och kanske få fram den duokroma känslan. Jag har som sagt inte så där jättemånga duokroma lack men en sak är säkert - de är inte lätta att fota om man vill få fram alla nyanser. Men jag har iaf försökt :)


Jag valde min ständiga följeslagare Nail Envy Orginal från OPI som baslack och ovanpå det målade jag två lager av Epoch och toppade med Seche Vite. Epoch var lite halvjobbigt att applicera på vissa naglar eftersom det drar med sig lagret under om man drar med penseln på samma ställe för många gånger. Tänk er ett holosjukt lack utan Aqua Base. Det var inte så på alla naglar och det var också bara första lagret som krånglade, det andra lagret rättade till och jämnade ut och gjorde naglarna perfekta.

En annan sak som jag tyckte var skojsigt var att det torkar halvmatt. Nu tycker jag inte att det matta framhävde duokromiteten alls så jag glossade upp manikyren med SV men det är ändå roligt med lack som kan bäras på fler sätt än ett. Jag tjatar om att Epoch är duokromt men har inte sagt något om färgen märker jag... Den har en mörk bas med turkosa, skogsgröna, blå och lila skiftningar. De är inte jättetydliga men de finns där i kanterna och kittlar sinnena.

Värt att nämna är att lacket är parfymerat som Cirques lack brukar vara.


Efter att verkligen ha upptäckt Cirque den senaste månaden så måste jag verkligen skaffa mig fler snyggingar från märket och eftersom jag vet att Edgy Polish strax får in en massa godingar så ska jag passa på när de fylls på där. Några lack som jag verkligen känner att min samling behöver är tex Fascination Street, Lapis och Vesuvius men om ni vet fler lack som jag verkligen inte får missa så berätta gärna vilka i kommentarerna!

Färg: 5/5
Applicering/formula: 3/5
Elins betyg baserat på "känsla": 5/5
Inköpsställe: Fått i present


// Sleepy Elin 

9 kommentarer:

 1. Åh, så vackert! Det är verkligen jättefint. På andras bilder har jag tyckt att det sett lite tråkigt ut, men på dina ser det fantastiskt ut.
  Jag ska också passa på att köpa några Cirque när Edgy får in nya. Kan tipsa om Planet Caravan, Dark Horse och Tibetian Nights också, de älskar jag. :)

  SvaraRadera
 2. Åhhh, ser underbart ut!! Och det bästa av allt är att just Epoch står och väntar i otestatlådan här hemma. :-)

  SvaraRadera
 3. Detta är så vackert. Och precis som Emma tycker jag att Tibetan Nights är underbart. Älskar också deras glitterlack, Galinda, XX och Lullaby. Jättefina bilder!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag känner igen mig i det där när man släpper allt man gör och stirrar på naglarna :P Jättevackert lack!

  SvaraRadera
 5. Suuuperfint lack verkligen. Och gissa om jag känner igen mig i det du skrev om att mitt i en diskussion helt plötsligt fokusera på sina naglar och drömma sig bort och den man pratar undrar vart man tog "vägen"? ;-) Hahaha.....lacknördar...;-)

  SvaraRadera
 6. Väldigt vackert lack! Har det själv ståendes här hemma och väntar på att bli testat :)

  SvaraRadera
 7. Det ser underbart ut! Har sneglat på det hos Edgy Polish, men inte gjort slag i saken ännu. :-)

  SvaraRadera
 8. Epoch har jag burit två gånger och älskar det men jag är inte människa till att lyckas fota det. Därför har det bägge gångerna fått hoppa ner i lådan för otestade lack (egentligen mer inte-bloggat-än-lack). Någon gång ska jag knäcka koden och få det fotograferat.

  SvaraRadera