måndag 19 november 2012

Så här ser det ut...

... där jag tar mina bilder.

Jag fick en förfrågan av Ann-Sofie om ett inlägg där jag visar upp min "fotostudio" och vad jag använder mig av för prylar när jag tar mina bilder. Så här kommer det!

Så här ser vårt andra sovrum ut, rummet som går under namnet Salongen, Skräprummet, Lagret, Helenas rum, Extrarummet och Fotostudion. Jag har ställt mitt databord vid fönstret och när jag vill lacka så plockar jag bara ner tangentbordet och lägger det ovanpå datorn på sidan. På den ena bilden ser ni även stativet som jag använder ibland, oftast bara när jag använder väggen mitt emot skrivbordet som bakgrund (när det är soligt så faller ljuset riktigt fint mot den väggen).


På bilden ovan har jag ställt upp de lack jag använde till mitt Nail Art Sunday-bidrag. Min belysning består av två stycken Kroby-lampor från IKEA med deras lågenergilampor iskruvade, dvs så har jag tagit de lampor vi redan hade hemma när jag byggt upp min "fotostudio". Jag använder mig också av ett vitt A4-ark som bakgrund till både flaskbilder och nagelbilder. När jag tar nagelbilderna brukar jag låta nån av lackflaskorna agera "ankare" till A4-pappret så att det kan luta sig mot datorskärmen på ett bra sätt och inte bara glida iväg.


Här är en före-bild för att visa hur färgerna ser ut innan jag lekt i Photoshop samt en efterbild där jag endast gjort en autojustering på färgen.


Precis som på flaskbilderna visar den första bilden hur färgerna ser ut innan jag korrigerat i Photoshop. På den andra bilden har jag autojusterat färgen samt dragit ner den röda färgen med ~20% för att få bort lite rött från mina fingrar så att fokus ligger på naglarna och inte mina skära korvfingrar.

Kameran jag använder är en Sony NEX-5N. Jag har inga extra objektiv än men funderar på att investera i en närbildslins för att kunna ta bilder lite, lite, närmare. Alla bilder som jag visar i det här inlägget har jag låtit bli att beskära för att ni verkligen ska se hur mina foton ser ut från början, innan de klipps till i Photoshop.

Hoppas det var rolig och intressant läsning, det var i vart fall ett roligt inlägg att planera, fota och skriva!


// Sleepy Elin


6 kommentarer:

 1. Kul att se behind the scenes!
  Jag tycker det är kul att ibland läsa om annat nagellacksrelaterat, och inte alltid bara se swatches :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du uppskattar inlägget! *glad*
   Ja, jag vill gärna att det ska vara något annat förutom en NOTD varje dag, som det här inlägget tex. Måste hitta på lite nya skojsiga idéer till såna inlägg bara :)

   Radera
 2. Ungefär som här hemma dådå. Fast jag använder en bit tapet som jag satt fast i överkant med hjälp av kartnålar, och som till hälften ligger på skrivbordet. Sedan använder jag tre stycken glödlampor och min skrivbordslampa (vete fan vad det är för typ av lampa...) och så ett stativ när jag ska ta "produktbilder". När jag tar bilder på naglarna står jag antingen på balkongen eller också det vid skrivbordet, med väggen som suddig bakgrund. Även då använder jag stativ för att få en bra skärpa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder faktiskt stativet väldigt sällan. Inte ens till produktbiderna faktiskt... Jag vill hellre vara "fri" om du förstår vad jag menar :)
   Använder du tapet säger du..? Ja, varför inte, man får ju en större bakgrund då och det skulle ju inte skada (säger jag som använder ett A4), haha!

   Radera
 3. Tack så jättemycket för ditt inlägg. Såå kul att se hur det ser ut när du tar bilder. Det verkar bli bra ljus när du tar bilderna. Jag ska få beställa mig en fotostudio nu. Vi pratade igenom det här hemma och jag får beställa mig en sån i julklapp och så får maken köpa sig något i julklapp. Bra deal va? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag är så avis på dig!!! Jag vill också ha den där fotostudion men jag tänker vänta och se om tomten tycker att jag varit snäll i år :)

   Radera