söndag 18 november 2012

Nail Art Sunday: Black & White

Wilma
Ibland blir man inspirerad - ibland inte. Den här veckan var det något av ett mellanting för mig. Jag har letat i flera dagar efter inspiration och till slut föll mitt öga på Wilma, vår äldsta katt. Hon är en alldeles vanlig svartvit bondkatt som älskar att kramas, kela, bli klappad och leka med buntsnören. Tyvärr är hon inte så fotogenique för hennes svara Zorro-inspirerade mönster gör att ögonen "försvinner" på de flesta bilderna, men skam den som ger sig och till slut hittade jag en bild som jag kan visa er.

... Sen så råkade jag snubbla över det här inlägget hos Nails Beautiqued, en blogg jag normalt vis inte läser (än) och så föddes dagens Nail Art.

LeLack ska verkligen ha all cred för sitt Nail Art Sunday-påhitt. Utan henne hade jag nog burit ganska ordinära manikyrer med endast ett lack i taget men alla som medverkar är så duktiga att jag ibland blir lite avis :) Än händer det inte särskilt ofta att mina Nail Arts innehåller fler än två lack men jag hoppas att jag vågar mer snart. Akrylfärger har jag redan så egentligen är det bara talang för att rita jag saknar, haha!

Nog med småprat, vad har jag hittat på då? Jo, en svart manikyr med en vit accentnagel och inverterade svarta och vita stripes (tänk Wilmas morrhår). Bara två färger även den här gången men det blev ju fint ändå!


Dessa lack har jag använt: Maybelline Colorama Blackout, Depend
Art Liner vit och svart samt OPI Funny Bunny.

Jag har kört på två lager Blackout men tre lager av Funny Bunny då OPIn köptes för att göra diskreta franska manikyrer med och därför är väldigt skir. Hade gärna tagit en annan, mer täckande vit, men det här är det enda vita lacket jag har. Nån som möjligtvis har tips på bra täckande vita lack (budget eller inte spelar ingen roll) som blir opaka på två lager?


// Sleepy Elin


16 kommentarer:

 1. Elegant!!

  Vad gäller vita lack gillar jag Isadoras Glamour White så mycket att jag faktiskt har en back up. Det har lite skimmer i sig men torkar utan borstränder. Du kan se det här:
  http://polishpixelpig.blogspot.se/2012/07/nail-art-sunday-isadora-glamour-white.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Åh, Glamour White var ju jättefin. Skrev upp den i Notepad på mobilen så jag vet vad jag ska leta efter nästa gång det är rea på IsaDora nånstans :) tack för tipset!

   Radera
 2. Allt bra?
  Kika in på mina bloggtips och klicka dig in där.
  BLOGLOVINBYTE?
  KRAAM

  SvaraRadera
 3. Snyggt och elegant!
  Jag säger som alltid när nån frågar efter opaka vita lack: Zoya Purity :) Ett lager räcker som underkläder, två lager gör det opakt och jämnt (överlack på det sen så klarar det sig som full manikyr om man vill)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Zoya Purity. Den ska jag kika efter :) Tack för tipset!

   Radera
 4. Så fin manikyr, enkel men snyggt! Och så söt din kisse är! Jag har två svartvita katter själv =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, som sagt vågar jag mig inte riktigt på mer avancerat än... Men nån gång så ska väl även den oskulden tas ;)

   Radera
 5. Riktigt snyggt måste jag säga! Jag sitter lite fast i hjulspåret att bara göra accentgrejjer på ringfingret, måste testa att köra på tummen också en gång.
  Och så snygga linjer som det blev här ska du se att du kan göra riktigt snygga, mer avancerade, grejjer också. Dock ska man inte förakta det "enklare" - du ser ju själv hur snyggt det kan bli! '
  Vill du ha ett med budgetlack för vitt så finns Viva la Divas vita, funkar alldeles utmärkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Det ÄR svårt att komma på idéer till Nail Art och variera sig. Tror jag måste börja göra lite "mackor" eller nåt (jag har inga jellys - än) för att få till lite mer spänning i tillvaron. Vi får se vad Lela och Tomas kommer på till nästa söndag :)

   Radera
 6. Svart och vitt ihop är så pass effektfullt att det inte behövs mer för att få det snyggt! Mer "avanccerade" grejer kommer när du känner dig mogen för det, är ingen som helst brådska.
  Jag tackar för creden, uppskattas då det ligger en del jobb bakom att köra varje söndag. Men det är värt varenda minut när det är uppskattat av de som är med:) Ha ha, Tomas får inte vara med och välja till nästa vecka, jag har redan temat klart:)(lite rädd att han tar över bloggen annars, måste hålla honom kort)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vitt och svart tillsammans blir bra. Nu ska jag ge mig ut på jakt eter ett bättre vitt lack dock för det kändes lite knas med VNL trots tre lager. Men jag har fått många bra tips så det ska nog gå bra :)
   Jag vet inte vad cred från mig egentligen ger/betyder. Min blogg är så ny och liten... men jag tycker ändå att man ska berömma den som beröm ska ha! :)

   Radera
 7. Väldigt snyggt!!
  Roligt att du också kör svart/vitt idag! :D
  Jag säger bara Barry M Matte White!!!
  Torkar inte matt trots namnet. Jag har ETT lager på mina bilder idag och om det täcker kolsvart så täcker det en nagel ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barry M... hm, inget märke jag känner till faktiskt (iofs inte så konstigt då mina nagellacksinköp tills för två månader gjordes nbart på HM, Kicks och Åhléns. Men jag skriver upp Barry M på min lista :)

   Radera